Grete (61) byttet bilen mot elsykkel og blir transportsyklist

Det kan være skummelt å ta steget, men denne uken byttet Grete Mathisen fra Manglerud dieselbilen sin inn i en flunkende ny elsykkel.

OPPSAL/MANGLERUD: Grete Mathisen forteller at hun var litt usikker da hun tirsdag den uken skulle prøve elsykkel for aller første gang.

 Vi har to biler, men bruker dem minimalt. Mannen min er pensjonert, og jeg har gåavstand til jobben. Den ene bilen blir mest stående der, det er bortkasta penger, sier Mathisen som oppsøkte Pers Bil på Oppsal.

Elsykkelgliset

Per Rønning flyttet nylig butikken sin Pers Bil fra Groruddalen til Oppsalstubben. Nå satser han på elsykler i tillegg til bruktbiler og responsen har vært enorm, forteller han.

– Det er mye voksne folk som har lyst til å prøve. Det har blitt så dyrt med bil at mange tenker alternativer. Og de som begynner med elsykler har gjerne ikke syklet på noen år, forteller han og bobler over av entusiasme over Grete Mathisen som byttet bilen i en elsykkel.

– Det gir meg en sånn glede at du aner ikke, sier Per som har solgt bruktbiler i over 30 år. Men han har også syklet hele livet og er lidenskapelig opptatt av sykling.

Per Rønning forteller om et lett gjenkjennelig ansiktsuttrykk som gjør seg gjeldende når noen prøver elsykkel for første gang.

– Jeg kaller det «elsykkelgliset», ta deg en tur og se om du ikke får kjenne på det selv, sier han.

Blir transportsyklist

Grete Mathisen bestemte seg for elsykkel da hun snarlig vil få behov for et nytt transportmiddel.

– Jobben min skal trolig flytte og da får jeg ikke lenger gangavstand. Så da blir det enten T-bane eller sykkel, sier Grete og legger til at bil ikke blir et godt alternativ dit hun skal.

– Men det er jo hundre år siden jeg sykla da, ler Grete og innrømmer at hun er veldig spent.

– Jeg satser på å sykle på sykkelstier og fortau, i hvert fall vinterstid. Jeg vil helst unngå å kjøre i trafikken, sier hun.

SPENT: Grethe Mathisen har venner med elsykler som har anbefalt henne denne transportmetoden. – Men det er lenge siden jeg har sykla, så jeg er spent, forteller Grete. Foto: Privat

Anbefalt av venner

Det er blitt vanskeligere og dyrere å ta bilen i hovedstaden.

– Parkeringsplasser forsvinner, også på arbeidsplassen. Og det er dyrt med bil. Så slike ting ligger også bak dette, sier Grete og understreker at først og fremst så har hun blitt inspirert av venner med elsykkel som har blitt frelst.

– De skryter så fælt av dette. Og når man går opp en bratt bakke og en elsyklist med rak rygg feier forbi med et lett tråkk, ja det ser jo ganske behagelig ut da, ler Grete.

Hun satser på at hun også blir frelst elsyklist når hun først får smaken på det.

– Det blir veldig spennende. Og så får man litt trim i tillegg, det gjør jo ikke noe. Man må jo gjøre litt selv, sykkelen tar ikke hele jobben.

Orginalt publisert i https://www.noblad.no (https://www.noblad.no/nyhet/sykkel/bil/grete-61-byttet-bilen-mot-elsykkel-og-blir-transportsyklist/s/5-56-151679)

  • Hard Rocx Funk-e 8,6 LS 85 NM!

    kr 57.990
  • Hardrocx Chubster 85NM EP6 XT LG 630 WH Shim. batteri BOMBER Z1 hev/senk

    kr 66.990